Tuesday, June 26, 2007
mira
"It’s like opening your mother’s closet. It’s like cherry coke and a burger when you’re a fat man in his 40’s. It’s like skinny dipping in your neighbors personal jacuzzi. It’s like beating up the smelly boy in class. Like loading a trunk full of fresh cut grass - just so you could sniff and taste without anybody finding out"
- pentru ea, placerea era o sesiune deschisa, un exhibitionism impersonal, privit de la distanta. De fiecare data de altcineva. Se schimbau doar pantofii, perdelele si camerele de hotel. 20 de minute erau de ajuns. Mira iubea lucrurile care nu dureaza mult.
base jump al mintii, sport extrem de interior. Acesta este nimicul. O dezbracare violenta de decoruri inutile, accesorii nano , ochelari vintage si alte obsesesii colective: eu vreau, eu am, eu distrug, eu repar, eu sunt.
Nu simti nicio bataie in plus pe minut. Totul se produce rapid, fara ezitari, ca pe banda rulanta. La final, te trezesti cu respiratia taiata:
Eu nu contez. Eu suntem noi.
Wednesday, June 13, 2007
time does not take sides
oare se poate vorbi de un timp personal de vreme ce suntem cu totii logati virtual la acelasi ceas cu cuc? prinsi in aceeasi retea de oameni, de pareri (intersanjabile) si soundtrack-uri de istorie colectiva, suntem mereu pe On. comunicam pe fuga, prin status-uri. zilnic in priza. tot timpul in/pe trecere.
personal, mi se potriveste postura de a fi mereu intr-o intarziere uzuala ce imi pare gravata in structuri. frecventa cu care se intampla nu ma face sa pun la indoiala autenticitatea actului involuntar, ci nivelul lui de raspandire. interminabila criza de timp e oare, in esenta, un element ireductibil al societatii contemporane?
si daca totul e o conventie, as putea sa nu ader? ce s-ar intampla daca as reusi sa o fac?
exista cel putin 2 situatii posibile:
1. in timp, deconectarea brutala si strict personala de la dimensiunea normalitatii, ar creea un blocaj de natura social interactiva, materializat prin incapacitatea de a ma sincroniza cu ceilalti. cina ar deveni pranzul iar realitatea nu ar mai fi pe ore.
2. in cazul in care deconectarea se transforma intr-o actiune colectiva, ne vom invata sa descoperim noi instrumente la care sa raportam unitatile de timp. in functie de valorile propriului micro spatiu cultural, se vor populariza expresii absolut stupide de genul "vin intr-o supa la plic" sau "ne vedem intr-o randare". iar daca aceasta noua ordine va creea un haos uniform, tot ce ai reusit este sa transformi prin inlocuire obiectul fizic, ceasul, cu alte modalitati de masurare a timpului, pastrand insa intacta valoarea corespondenta - time itself. practic e imposibil. teoretic, se poate. as vrea sa se poata.
(totusi, avem nevoie de raportari. asa cum avem nevoie de confirmari, de supermodele si marci inregistrate. unii mult, altii si mai mult.)
remember to forget
as vrea sa aleg o singura data, o zi din an, un interval de timp a carei actiune sa o regasesc in detaliu, desfasurata pe ore, facuta zdrente sau mototolita in palma ca o foaie de hartie. depozitata aiurea printre franturi de memorie ramase intacte, murdara de pix, de acuarela, de gem, dar in deplina siguranta, in mine, fara a o fi externalizat vreodata.
am gasit-o. exista.
acolo sus, intr-un fisier , vis-a-vis de recycle bin, la stanga de constiinta.
blue paper
acesta ar putea fi un manifest pentru mai multe spatii verzi. dar nu este. cu siguranta ar trece drept o forma personala de protest. as putea sustine chiar ca e o pseudo nostalgie. ca visez la o reintoarcere in peisagistica contemporana a nebuniei lui hundertwasser. dar nu este. pentru ca sunt ca tine. simulez ecologismul cu fiecare ocazie pe care o am. refolosesc notepad-uri vechi, uitate pe desktop si nu arunc hartii pe jos.
aproape niciodata.
nu am de gand sa fac mai mult decat pot si tocmai de aceea nu voi stii niciodata exact cat pot.
aceasta este doar o constatare.
aproape niciodata.
nu am de gand sa fac mai mult decat pot si tocmai de aceea nu voi stii niciodata exact cat pot.
aceasta este doar o constatare.
Subscribe to:
Posts (Atom)